Prodaj i kupuj na BeeBoo.rs!

Jer smo tu da ti ulepšamo i olakšamo roditeljstvo

Imamo 10 razloga da se registruješ:

REGISTRUJ SE BESPLATNO

KOLIKO JE ODEĆE POTREBNO ZA BEBU? OSNOVNA GARDEROBA ZA BEBE

27-03-2024

Da li si trudna ili poznaješ nekoga ko jeste? Osećaš li se preplavljena svim odevnim predmetima za bebu koji ti se nude? Udahni duboko, izdahni, i pročitaj dalje da saznaš šta zapravo treba da nabaviš za svoju bebu, a kada je u pitanju odeća.

BeeBoo lista za osnovu bebi odeću pomoći će ti da kupiš samo ono što je tvojoj bebi zaista potrebno, jer pretrpan ormar nikome ne pomaže. A stres je poslednja stvar koja ti je potrebna kao novopečenoj mama!

Kupovina osnovne odeće za bebe

Sećam se jedne od prvih stvari koje smo uradili moj suprug i ja kada smo saznali da sam trudna: odabrali smo neutralnu odeću za bebe kako bismo je koristili kao najavu trudnoće za naše roditelje. Izrazi na licima naših roditelja bili su neprocenjivi kada su saznali da će postati bake i deke.

Sa mojom prvom bebom, saznali smo da ćemo dobiti ćerku i definitivno smo odustali od misije da kupujemo samo osnovne komade garderobe. Kupovali sve slatke odevne predmete za devojčice koje smo našli. Do vremena kada je moja ćerka rođena, bila sam pretrpana ogromnim brojem odevnih predmeta za bebe. Da ne pominjem, imali smo punu kolekciju od veličine 56 do oko 24 meseca.

Srce mi se slamalo dok sam pakovala odeću koju ćerka nije ni stigla da nosi; etikete su još bile prikačene dok sam ih stavljala u plastičnu kutiju, koja neće biti otvorena sve dok ne dobije brata ili sestru.

Kasnije sam sa sestrom napravila BeeBoo, pa se sada lako rešavam svih stvari koje više ne koristimo (p.s. ukoliko i ti želiš da prodaješ stvari koje tvoje dete preraste preko BeeBoo klikni na ovaj link, veoma je brzo, jednostavno i besplatno). Svakako, imali smo previše stvari. I ne samo to, već je to bio miks svih boja i stilova. Bila je to prava zbrka. ZATO, evo šta bih volela da sam kupila za bebinu pre rođenja od odeće i realan pregled onoga što zaista treba bebi kad se rodi.

Bebe brzo RASTU. A čini se da što više stvari imate, to brže i brže prerastu. Za drugu bebu držim se manjeg broja komada, jer imam krupne bebe koje rastu i brzo menjaju veličine. Sada sam dobila sina, pa sam svakako morala da kupujem ponovo, ali ovaj put (nadam se) malo pametnije. Ove brojke su sjajna polazna tačka za izgradnju savršenog, osnovnog ormara za bebe, naravno iz mog iskustva.

 

Osnovna odeća za bebe:

Drugi put smo saznali da ćemo dobiti dečaka. Ćerki sam kupovala sve stvari baš za devojčice i skoro ništa nije bilo upotrebljivo za sina. S obzirom na to da bismo voleli i treće dete, kako be bih opet napravila istu grešku ovaj put sam odabrala neutralnu garderobu za našeg sina. Mnogo neutralnih i osnovnih boja koje se mogu koristiti za oba pola i mogu se lako kombinovati.

Biće ti potrebno: 6 – 8 bodića, 6 donjih delova, 6 pari čarapica i 2 kapice. Preporučujem da odaberete oko pola kratkih rukava i pola dugih rukava, u zavisnosti od godišnjeg doba kada se beba rađa. Na primer, Đ je beba koja se rodila sredinom maja, pa sam birala 3 bodića dugih rukava i 4 bodića kratkih rukava, 2 para pantalona i 4 para šortseva za bebe od 3 meseca. Znala sam da je beba krupna pa sam većinu stvari odmah kupovala u veličini 62, u veličini 56 sam uzela tek po nešto. Ukoliko ti se beba rađa u hladnijem delu godine, biće ti potrebna i jedna jaknica i jedan skafander za bebe.

Jednostavni kompleti svečanije odeće:

Ako ste poput mene, zauzet roditelj koji ne funkcioniše uvek na 100% kapaciteta mozga setovi jednostavne odeće marki kao što su Carter’s ili H&M su savršeno rešenje za nas. Sa ovim uparenim, već napravljenim kompletima tako da se slažu od dva i tri dela, samo uzmeš i obučeš bebu u prvo šta dohvatiš.

Za izlaske u društvo biće ti potrebno: 2 – 4 kompleta jednostavne odeće. Kompleti su savršeni za posebne prilike i svakodnevne odevne kombinacije. To uključuje i posebnu odeću za druženja, rođendanske proslave, krštenje i sl.

Neće ti biti potrebno 10 slatkih pari nehodajućih cipelica, ali jedne sigurno hoće, da beba bar za svečanije fotografije bude obuvena. 🙂 Svakako, treba da bude kad god je moguće bosa, jer je to najzdravije za razvoj stopalca, pogotovo kada malo poraste.

Osnovna odeća za spavanje: 

Oba moja deteta praktično su živela u pidžamama prvog meseca. Beba praktično spava ceo dan, i tako je lako ostati u pidžamama. Za novorođenče i fazu do 3 meseca, volim što jednsotavniju odeću za spavanje. Traži zeke koje olakšavaju uspavane promene pelena! Zeke su idealan izbor jer nema čarapica koje bi mogle da skliznu s tih malih stopala!

Vreća za spavanje i swaddle su takođe dve od mojih neophodnih bebi potrepština. Ne zaboravi da MORAŠ prestati da koristiš swaddle sa prvim znakom prevrtanja.

Biće ti potrebno: 2-3 zeke za spavanje, 4 – 6 pidžama (birajte sa zipom, a ne sa drikerima i olakšajte sebi život), 2 swaddle-a i 2 vreće za spavanje. Što se tiče broja, predlažem da ih imate više dok je beba mlađa i dok ih češće nose, a manje kako rastu. Swaddle je odličan dok beba ne može da se okrene, a zatim se prelazi na spavaće vreće. Takođe volim da imam 2-3 zeke za novorođenče i prvih nekoliko meseci , a zatim prelazimo na pidžame sa stopalima kako rastu.

I to je to – moja BeeBoo lista osnovne odeće za bebe. Jer kada ste budući ili trenutni novopečeni roditelj, poslednje što želiš je da se pitaš šta ti zaista sve treba za bebu.

I zapamti, uvek možeš da posetiš BeeBoo.rs ukoliko tražiš proizvode za bebe i decu po sjajnnim cenama!

Tamara Popović, BeeBoo redakcija

Izvor fotografija: Pexels, BeeBoo redakcija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *