Prodaj i kupuj na BeeBoo.rs!

Jer smo tu da ti ulepšamo i olakšamo roditeljstvo

Imamo 10 razloga da se registruješ:

REGISTRUJ SE BESPLATNO

Vodič za ulistavanje

Kako kupiti i prodati na beeboo.rs?

Imate mnoštvo dečijih stvari koje Vam više nisu potrebne i želeli biste da rasteretite police, ormare i ostavu? Možete oglasiti sve što imate na našem sajtu i pomoći novim roditeljima da pronađu sve što će im zatrebati kada stigne beba kao i sve što njihovi mališani žele. Proces registracije i postavljanje predmeta na sajt je neverovatno lak, a mi smo se potrudili da Vam sve pojednostavimo i približimo:
REGISTRACIJA KUPCA

Korisnički nalog kao kupac možete kreirati tako što ćete u gornjem desnom uglu kliknuti na ikonicu , koja će Vas odvesti na stranicu za registraciju. Sve što je potrebno da uradite kako biste se registrovali je da odaberete korisničko ime, lozinku i unesete adresu e-pošte.

Registracija će se automatski izvršiti, a sa odabranim podacima ćete moći da pristupite Vašem nalogu.

Važno je da napomenemo da nalog kupca možete promeniti u nalog prodavca, tako što ćete se ulogovati na nalog kupca (beeboo.rs/moj-nalog/) i potom kliknuti na karticu „postani prodavac“ u gornjem desnom uglu. Ta kartica Vas vodi do formulara za registraciju. Nakon što promenite vrstu korisničkog naloga u nalog prodavca, i dalje ćete moći da kupujete preko naloga prodavca, samo što ćete dobiti i mogućnost da oglašavate i prodajete proizvode. Nalogu prodavca ćete pristupati kao i do sada, unošenjem korisničkog imena/adrese e pošte i lozinke na adresi beeboo.rs/moj-nalog/. 

REGISTRACIJA PRODAVACA

Pri samom dolasku na sajt beeboo.rs, primetićete karticu sa nazivom „postani prodavac“ u gornjem desnom uglu:

Ta kartica Vas vodi do formulara za registraciju gde treba da ostavite svoje podatke: email adresu, ime i prezime, i broj telefona. Polje pod nazivom „ime prodavnice“ ne treba da vas buni. Potrebno ja da odaberete kako će se zvati Vaša prodavnica, stranica na našoj platformi na kojoj će se prikazivati svi Vaši predmeti na jednom mestu. Broj tekućeg računa je potrebno ostaviti kako bi Vam novac bio uplaćen nakon prodaje. 

Na platformi BeeBoo možete prodavati u svojstvu fizičkog lica i u svojstvu pravnog lica. 

U oba slučaja, podaci koji su potrebni za registraciju se traže kako bismo mogli da znamo sa sigurnošću ko su korisnici naše platforme i učinimo bezbednim proces kupovine i prodaje. Neki sajtovi uslovljavaju korisnike da prilože fotografisana dokumenta, a mi smo se opredelili za podatke koji putem kojih možemo utvrditi identitet korisnika. Poslujemo po najvišim bezbednosnim standardima, tako da su Vaši podaci sigurni. Ukoliko Vas detaljnije zanimaju naša politika privatnosti, politika kolačića i uslovi korišćenja, možete ih naći na linkovima u zaglavlju na dnu sajta. 

Kada ste uneli svoje podatke, izabrali sigurnu šifru, i označili polje gde se slažete sa uslovima korišćenja, registrujte se jednostavnim klikom. Potrebno je malo vremena da se Vaš zahtev za registraciju obradi, i kada bude odobren, spremni ste za sedeći korak. Isto tako, vodite računa da šifra koju odaberete treba da bude okarakterisana barem kao „dobra“ kako bi registracija bila uspešna. Nikome nije u interesu da izaberete slabu šifru i time ugrozite svoj profil.

Važno je da napomenuti da registracijom na platformi u svojstvu prodavca, automatski kreirate i nalog kupca. Drugim rečima, nalog prodavca i kupca su objedinjeni kada se registrujete kao prodavac. Ukoliko želite, možete kreirati poseban profil samo za kupovinu, ali u tom slučaju morate odabrati različitu adresu e-pošte, budući da se jedna adresa e-pošte može koristiti samo za jedan nalog.

PODEŠAVANJE PRODAVNICE

Nakon što ste se registrovali, klikom na svoj profil dolazite do menija gde možete nastaviti sa podešavanjem svog naloga i unošenjem detalja o Vašoj virtuelnoj prodavnici. Putem kontrolne table na profilu, možete pratiti Vaše aktivnosti u svojstvu kupca. U odeljku „Adrese“, možete uneti adresu na kojoj želite da Vam se isporuči proizvod ukoliko budete kupovali preko beeboo.rs. 

Klikom na link pod nazivom „Menadžer prodavnice“ dolazite do stranice na kojoj ćete upravljati Vašom prodavnicom. Ovde možete do najsitnijih detalja odlučiti kako ćete predstaviti Vašu prodavnicu budućim kupcima. Na raspolaganju su Vam alati pomoću kojih ćete pratiti statisktičke podatke o svim izvršenim prodajama, kao i pregled svih kupaca, porudžbina i proizvoda. 

Klikom na karticu „Podešavanja“ otvoriće se stranica na kojoj možete dodati opis prodavnice, logo, banere kao i razne druge detalje prikaza Vaše prodavnice. Savetujemo Vam da posvetite što je više pažnje moguće podešavanju prodavnice, kako biste informisali i pridobili poverenje kupaca.

DODAVANJE PROIZVODA

Da biste dodali proizvode koje želite da prodate, u meniju sa leve strane, izaberite karticu pod nazivom „proizvodi“ i zatim kliknite na karticu na kojoj piše „dodajte nov“. Tu možete da navedete sve važne informacije o proizvodu koji prodajete uključujući fotografiju, naziv, cenu i detaljan opis.

Ne postoji ograničenje u broju fotografija koje možete dodati kako biste prikazali proizvod. 

Sa desne strane stoji padajući meni sa različitim kategorijama koje bi trebalo da označite kako bi Vaš proizvod bilo što lakše pronaći. Možete odabrati više kategorija, ukoliko smatrate da Vaš proizvod pripada u više od jedne kategorije. Jednom kada označite kategoriju, Vaš proizvod će se pojavljivati na stranici te kategorije na sajtu. 

Prevlačenjem stranice nadole, sa leve strane će se pojaviti meni sa dodatnim informacijama koje je potrebno da unesete pre objavljivanja proizvoda: Inventar, Filteri, SEO i Cena dostave.

AŽURIRANJE INVENTARA

Ako imate nekoliko istih prozvoda, nije potrebno praviti posebne oglase za sve. Pri postavljanju oglasa, dovoljno je uneti šifru porizvoda i označiti opciju da imate više komada na stanju. Možete čak i uneti koliko artikala imate i izabrati opciju da oglas ostane aktivan sve dok na stanju ima prozvoda. 

FILTERI

Jako je važno da označite filtere koji odgovaraju Vašem proizvodu, kako bi proizvod bio vidljiv u pretrazi pomoću filtera. Ukoliko se pri odabiru filtera ne pojavljuje filter koji odgovara Vašem proizvodu, možete ga dodati. Primera radi, nije naveden brend koji prodajete. 

Ukoliko odaberete da je filter aktivan, na stranici proizvoda će biti vidljiv filter koji ste označili. 

SEO

SEO je skraćenica za „Search Engine Optimization“, tačnije za optimizaciju pretrage putem pretraživača kao što je „Google“. Unošenjem ključnih reči i meta opisa proizvoda omogući ćete da Vaš proizvod bude vidljiviji u internet pretrazi. 

CENA DOSTAVE

Potrebno je da odredite okvirnu cenu dostave, u odnosu na težinu proizvoda i cenovnik jedne ili više kuriskih službi koje ste odabrali u filterima. Takože, možete ponuditi i besplatnu dostavu, ili upisati cenu od 0RSD ukoliko prodajete proizvod samo uz lično preuzimanje. Budući da se dostava plaća kurirskim službama pouzećem, ona će svakako zavisiti od tarife kurirske službe preko koje ćete poslati proizvod.

OPIS PROIZVODA

Iako se možda ne čini važnim na samom početku, dobar opis proivoda koji prodajete predstavlja veliki deo prodaje. Ukoliko je moguće, izdvojite vreme da tačno navedete veličinu, boju, i stanje artikla koji stavljate na prodaju, jer će ti podaci umnogome olakšati kupcima da pronađu upravo ono što traže. Podaci koje je neophodno uneti pre oglašavanja proivoda su: cena, kategorija kojoj proizvod pripada, na koji način kupac može da preuzme proizvod (slanje kurirskom službom, lično preuzimanje, itd.), okvirnu ili tačnu cenu dostave, u kom je stanju proizvod (korišćen, nekorišćen, nov, itd.), i da li proizvod prodajete kao pravno ili fizičko lice. 

Nakon što ste uneli sve potrebne podatke i moderatori odobre Vaš oglas, sve je spremno. Želimo Vam puno uspeha u prodaji!